Пет идеи за декорация на торта в домашни условия

Време за подготовка:
Време за готвене:
Време за охлаждане:
Порции:ва ли има пост тук, в който да не съм споменала поне един път как дадена рецепта е много лесна и този път няма да прави изключение. Днес съм събрала в това видео -мастърклас, част от кампанията „Остани вкъщи със Samsung”, 5 предложения за лесна декорация на торта в домашни условия.

В този период забелязах, че много хора имат желание да „отворят“ домашна сладкарница и с цел да зарадват близък човек с повод или без, запретват ръкави в кухнята. Това е много добра възможност да се престрашите, ако не сте го правили до момента или да изпробвате нови техники, които да ви помогнат да сте още по-добри.

Основният крем, който използвам за измазване на всяка една от тортите, е маслен.

Ето и рецепта за него:

  • 500 гр масло на стайна температура
  • 750 гр пудра захар
  • ванилия
  • 2 с.л прясно мляко (по желание и при необходимост)

Маслото задължително трябва да е на стайна температура, защото иначе мисията ще бъде невъзможна. Слагате го в дълбока купа заедно с цялото количество пудра захар и започвате да разбивате с миксер на ниска степен. Добре е да разбивате поне 5 минути, за да се смесят двете съставки и да получите наистина пухкав крем. Ако ви се стори много гъст, можете да добавите 1-2 с.л прясно мляко.

Разбира се, винаги може да използвате и готова смес за маслен крем, като нейното едно предимство е това, че има стабилизатори, които помагат кремът ви да стои с еднаква плътност часове наред на стайна температура, докато ако използвате само масло, трябва да внимавате да не стане много топло, защото ще започне да се топи в ръцете ви и няма да държи форма.

Другите неща, които ще са ви необходими, са шпатули, накрайници за пошове, пошове за еднократна или многократна употреба, сладкарски бои, цветя, пресни плодове и др. Не ви трябва всичко от изброеното, освен ако няма да правите всичките 5 торти.

Надявам се видеото да ви хареса и да ви е полезно. Заснето е изцяло с Galaxy S20 Ultra, защото е бърз, мощен, способен и на практика замества професионална камера.

http://https://youtu.be/eEIIloxiZJU

До скоро!

Let’s bake!

One thought on “Пет идеи за декорация на торта в домашни условия

  1. Декорациите са просто бижу! Допада ми тази с цветята – много е пролетна и нежна!
    Относно качеството на видеото с телефона – добро е, но е малко тъмно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *