Любимите ми коледни меденки

Време за подготовка:
Време за готвене:
Време за охлаждане:
Порции:Празничното ми настроение започва да си личи и по облеклото ми. Все повече ми се иска да се затворя вкъщи, да си пусна Michael Bublé, да пия чай и да гледам лигави филми. Е да ама не! Поне не засега … Има доста работа да се свърши докато това стане възможно.

Днешният пост ще е по-кратък от обикновено, но обещавам да е също толкова интересен. Малко съм под пара, защото с Иван спахме до обяд и се забавих с качването му. Също така моят скъп Иван утре има рожден ден и трябва да запретна ръкави и да му приготвя нещо вкусно по този повод.

Днешната рецепта е пряко свързана с тази от вчера, която можете да намерите тук. Всъщност тези меденки са неустоимите медени блатове от медената торта. Единствената разлика е, че когато ги правя на меденки, ги разточвам с дебелина поне 5 мм. Колкото са по-дебели, толкова са по-меки. А аз ги предпочитам по-меки!

Чудесни са за чай или кафе. Даже в момента докато пиша това си похапвам от тях, пиейки сутрешното си лате. И да, часът е 3 след обяд, но както казах, станахме късно. Събота е все пак! 😉

Коледните формички купих онлайн. Много ми хареса, че имат бутало и не само изрязват в съответна форма, но и отпечатват допълнителни линии отгоре. Обмислях варианта да си поиграя да ги декорирам, но ще бъда напълно откровена с вас и ще си призная, че ме мързеше! Все пак реших да направя едни много сладки еленчета, които мисля, че бях видяла в Инстаграм. С малко разтопен шоколад и някакви червени или розови бонбони и voilà! Като цяло в интернет има страхотни предложения за лесни, но ефектни декорации. Да живее Pinterest!

Меденките с надпис High Heels Baking са ми любими, но това едва ли ви изненадва. Истината е, че имах идея за тези меденки още март месец когато стартира блогът, но тъй като една от целите ми е да постовете ми да са съобразени със сезона, а за мен лично меденките са коледно печиво, се наложи търпеливо да чакам до този момент.

Самите резци купих миналата година от Кауфланд и имам бегъл спомен, че наскоро ги видях отново. Много са хубави, имат готови надписи като Happy holidays и т.н., но също така можете да напишете каквото си поискате. Хвърляйте по едно око като сте там, може да ги пуснат отново!

Ами това е за днес. За тези от вас, които не искате да разточвате тънки блатове за медена торта, то тази рецепта за меденки, мисля че е напълно подходяща.

Отивам да пиша поста за утре, а на вас ви пожелавам сладки като мед емоции в днешния ден!

 

До утре!

Let’s bake!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *