Коледни целувки

Време за подготовка:
Време за готвене:
Време за охлаждане:
Порции:Неделя обикновено е ден за почивка. Колкото и да е била натоварена седмицата ми, в неделя винаги гледам да си почина, за да може да започна новата седмица със зареди батерии. Предполагам, че и за много от вас е така. Затова днес реших да бъда възможно най-кратка.

Днешната рецепта би трябвало да ви е позната, тъй като преди време бях качвала рецепта за целувки. Днешното ми предложение е различно с това, че самите целувки са на коледна тематика.

Преди да настъпи началото на месец декември много се чудех точно на какви рецепти да се спра за празниците. И тъй като всеки е различен, разполага с различно време и желание и затова се постарах да подбера различни рецепти, за да съм сигурна, че биха паснали на всеки вкус.

Днешната рецепта е за тези от вас, които нямат много време да се въртят из кухнята, но все пак им се иска да направят нещо коледно. Това са целувки в различни тематични за празниците форми. Както можете да видите от снимките има целувки като еленчета с рога от шоколад, венци и 2 вида коледни елхи. За тяхното вдъхновение отново трябва да благодаря на Негово Величество Pinterest.

Също така днес ви припомням и за още една моя рецепта, а именно за торта Павлова. Въпреки, че като вкусове това е една изцяло лятна торта, това категорично не ни пречи да й се насладим и по празниците.

Доста често ми излизат постове в Инстаграм с алтернативни елхи за хората, които си имат котка у дома. И ето и моето предложение – елха Павлова! Между целувчените платки има избита сметана и бързо сладко от малини като в рецептата, като единствената разлика е, че там е с ягоди, но вие можете да заложите на какъвто плод искате.

И така, тези коледни целувки можете да си ги направите ей така просто защото са супер сладки или пък с тях да декорирате някой друг десерт като торта или къпкейкове. На който и вариант да се спрете не забравяйте да ми изпратите снимки!

Това е от мен за тази седмица. Сега отивам да направя едни профитероли и мъфини, защото Иван днес е рожденик и това си поръча.

 

Спокойна неделя на вас и до другата седмица!

Let’s bake!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *